Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 1 mars 2010

Länge leve kungen

Som en sann rojalist måste jag säga att det var glädjande att idag läsa i SVD att 64 % vill att kungen sitter kvar som monark trots att han snart blir folkpensionär. Att kungar och drottningar hoppar av händer mycket sällan. Och varför skulle de det? Man regerar väl tills man dör. I alla fall i mina ögon.

Glädjande är också att stödet för monarkin är mycket stort. DN/Synovate gjorde en mätning 2009 och då svarade 74 % att de tycker att monarkin ska behållas.

Nog skulle man kunna ifrågasätta det demokratiska i att man föds till denna post. Men i det här fallet tycker jag det är rätt. Dessutom har ju inte kungen och kungahuset någon direkt makt längre. "När Carl XVI Gustaf tillträdde som kung gällde 1809 års författning, vilket gav kungen större makt än i dag – då utnämnde kungen statsminister och statsråd. I regeringsformen som infördes 1975 har kungen bara uppgifter av representativ art."

Däremot det jobbet de gör för att marknadsföra Sverige är ovärderligt.

http://www.royalcourt.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar