Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 25 mars 2010

Slopad revisionsplikt

"Regeringen beslöt på torsdagen att slopa revisionsplikten för cirka 250 000 småföretag. Regeln föreslås börja gälla från den 1 november 2010 och väntas enligt regeringens beräkningar ge småföretagen möjliga besparingar på runt 2,5 miljarder kronor.
– Det här är ett viktigt steg för att regelförenkla för företagen, säger näringsminister Maud Olofsson på en presskonferens."


Det verkar vettigt tycker jag. Jag tror på ärliga människor och företagare och att de kommer att sköta sig. Inte som Skatteverket som tror att fifflet kommer att öka. Det kan man ju till viss del komma förbi genom att göra slumpvisa nedslag i småföretagens redovisning. På det stora hela verkar det vara ett bra förslag för att underlätta för småföretagare. Vi behöver enklare regler, inte fler och svårare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar