Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 14 mars 2010

Givmilda svenskar

Igår kunde man läsa i DN att svenskarna trots finanskrisen fortsätter ge pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Även om jag ogillar ordet välgörenhet då det signalerar att man ska vara glad och tacksam för att folk i det här landet faktiskt har råd och möjlighet att skänka en del av sina inkomster till åtgärder som ska komma behövande av olika slag till gagn. Puh, en lång mening blev det visst, men ändå - bra är det.

Enligt Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) fick de tio största välgörenhetsorganisationerna 2,8 miljarder kronor förra året. En ökning med 100 miljoner kronor jämfört med 2008.

Organisationerna som fick dessa gåvor var (gåvorna i miljoner kr):
Unicef Sverige: 479
Cancerfonden: 433
Rädda Barnen: 407
Röda Korset: 348
SOS-Barnbyar: 220
Läkare Utan Gränser: 204
Plan Sverige: 181
Världsnaturfonden, WWF: 180
Svenska kyrkan : 177
Hjärt-Lungfonden: 176

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar