Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

tisdag 23 mars 2010

Statliga finanserna nästan i balans - good job

Word up. Denna glada nyhet återger jag i sin helhet utifrån artikeln i SVD idag. Regeringen och finansminister Borg sköter sina kort väl. Och hör sen!

"I år väntas statsbudgetens saldo visa ett underskott på 49 miljarder kronor. Därefter ökar saldot och det finansiella sparandet med i genomsnitt cirka 40 miljarder kronor per år under perioden 2011-2014, tror ESV.
"Denna starka utveckling är till stor del en effekt av att ekonomin och arbetsmarknaden återhämtar sig", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Statsskulden väntas 2014 motsvara 25 procent av Sveriges bruttonationalprodukt (BNP), vilket i så fall blir den lägsta nivån sedan mitten av 1970-talet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar