Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 28 februari 2010

Klart vi ska ha kvar RUT

"I dag startar Moderaterna en kampanj för att försvara skatteavdraget för hushållsnära tjänster, det så kallade RUT-avdraget". Något som också ledde till en debatt i kvällens Agenda i SVT där Maud Olofsson (Centerpartiet) debatterade med Luciano Astudillo (Socialdemokraterna). Astudillo var velig och ingen större match för en debattstark och påläst Olofsson. Olofsson hade många bra argument för RUT-avdraget och för att dessutom bygga ut det ytterligare. Avdraget har skapat vita jobba, har skapat 11 000 nya jobb samt att systemet bär sig själv.

Det är klart att vi ska ha kvar RUT. Argumentet att det bara är höginkomsttagare som nyttjar avdraghet tror jag inte på. Och även OM så skulle vara fallet så har det ju fortfarande gett de människor som jobbar i denna bransch en arbetstrygghet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar