Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 11 mars 2010

Avskaffande av filmcensuren

"Regeringen tar nu ett första steg för att avskaffa filmcensuren i Sverige. Enligt en lagrådsremiss ska åldersgränserna på bio finnas kvar medan möjligheten att klippa i film för vuxna tas bort helt.
Enligt förslaget ska censurmyndigheten Statens biografbyrå avskaffas. Åldersgränserna 7, 11 och 15 år ska finnas kvar på bio men fastställandet ska skötas av en ny myndighet, som ansvarar för mediefrågor kring barn och ungdomar. Regeringen kommer att lägga fram en proposition om filmcensur senare i vår. Går den igenom kan beslutet väntas träda i kraft i början av 2011, 100 år efter att filmcensuren infördes i Sverige."

Verkligen ett historiskt beslut, om nu propositionen röstas igenom, vilket är på tiden. Tänk att man själv ska få bestämma och ta ansvar för vad man vill se för filmer utan att någon är och klipper och censurerar bort delar som tillhör filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar