Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 21 mars 2010

Sharpevillemassakern


Fotorättighet: UPI

Idag är det 50 år sen massakern i Sharpeville inträffade. En händelse väl värd att uppmärksamma. "Sharpevillemassakern utspelades den 21 mars 1960 i det svarta bostadsområdet Sharpeville utanför staden Vereeniging i Transvaal i Sydafrika. Där demonstrerade runt 5.000 svarta på uppmaning av frihetsrörelsen Pan African Congress (PAC) mot passlagarna, som diskriminerade svarta sydafrikaner."

En protest som så småningom ledde till avskaffandet av apartheid. Apartheid som på afrikaans betyder avskildhet/åtskillnad. Då jag är för alla människors lika rättigheter är det för mig en oacceptabel och svårförståelig politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar