Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

fredag 26 mars 2010

2009 års hivstatistik


Bild: Smittskyddsinstitutet

"Totalt anmäldes 486 fall av hivinfektion under 2009 vilket är 38 fler fall jämfört med föregående år. 221 av fallen anmälda 2009 var heterosexuellt smittade, 134 smittade via sex mellan män och 27 smittade via intravenöst missbruk. Nio barn blev smittade i samband med graviditet och förlossning. För 95 personer saknas uppgift om smittväg."

Att antalet hivfall fortsätter öka är oroande. Drygt hälften av de rapporterade hivfallen är personer som har blivit infekterade innan de kommit till Sverige. Dock har vi ett antal personer som smittas i Sverige med olika kön, sexualitet, etnicitet osv. Många, inklusive mig, säger att det är ganska tyst om hiv i Sverige. Att det inte pratas så mycket om det och att det framför allt inte riskerar att drabba mig. Vilket givetvis är helt fel. Hivviruset diskriminerar ingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar