Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 2 september 2013

Musikhjälpen fokuserar på mödradödlighet

"Temat för årets Musikhjäpen är mödradödlighet. Varannan minut dör en kvinna nånstans i världen i samband med graviditet eller förlossning. Söder om Sahara är det den vanligaste dödsorsaken för tjejer mellan 15-20 år."

Källa: SR

De senaste decennierna har mödradödligheten sjunkit, men det finns oerhört mycket kvar att gör. Varje dag dör 800 kvinnor i graviditetsrelaterade orsaker.

Vill du läsa mer om mödradödlighet kan du göra det via RFSU, UNICEF och på DN.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar