Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 9 september 2013

Klamydiamåndagen

Idag är det Klamydiamåndagen. Då över 37 000 personer smittas av klamydia varje år gör man en extra drive denna dag och uppmanar till testning (inte minst då många inte har några symtom) samt påminner om vikten av säkrare sex. Det bästa sättet att skydda sig mot klamydia är att använda kondom.

"- Efter sommaren är det viktigt att uppmärksamma klamydia eftersom vi vet att många har oskyddat sex under den här perioden. Klamydiamåndagen görs i nationell samverkan och i år medverkar alla Sveriges landsting. Kampanjen är ett sätt att påminna om vikten av att testa sig, säger Robert Pantzar, ansvarig för Klamydiamåndagen på Lafa, enheten för sexualitet och hälsa, Stockholms läns landsting."

Källa: SMIKlamydiamåndagen och LAFA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar