Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

fredag 20 september 2013

Skandalen på Tele2 Arena igår mellan Hammarby-GAIS

Igår möttes Hammarby-GAIS i fotbollens Superettan. Efter 57 minuter springer ett antal s.k. bajensupportrar (maskerade som omaskerade) upp på läktaren ovanför GAIS och kastar ner mynt, burkar och bangers (smällare) på publiken. Det är inget annat än en skandal tycker jag. Jag hoppas att det utmäts både böter och tillträdesförbud för dessa huliganer. De senaste åren har det varit ungefär 100 personer i snitt som dömts till tillträdesförbud, vilket är alldeles för få. Ett problem är att flera maskerar sig och därmed inte går att identifiera.

Hur som ska det bli intressant att följa fortsättningen på det inträffade.

Bl.a. DN, SVD och GP skriver om gårdagens händelse.

Här kan du läsa slutbetänkandet av regeringens huligansamordnare, Björn Eriksson. Där föreslår han  ett drygt 60-tal förslag med tyngdpunkten på prevention och idrottsrörelsens ansvar. Det handlar om ansvarsfrågor, arenasäkerhet, arrangemangsfrågor, bruket av alkohol och andra droger, det svenska firmalandskapet, pyroteknik samt hur den goda supporterkulturen kan stödjas genom olika initiativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar