Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

fredag 27 september 2013

Internationella abortdagen

I morgon den 28 september vill RFSU tillsammans med många organisationer i världen uppmärksamma den internationella dagen för kvinnors tillgång till säkra och legala aborter och samtidigt hylla den svenska abortlagstiftningen.

- Vi är stolta över den svenska aborträtten som bygger på att det är en mänsklig rättighet att bestämma över sin egen kropp. Den rättigheten saknar många kvinnor i världen. Ett förbud mot abort innebär inte att aborterna blir färre, istället blir de illegala och osäkra. Kvinnor i fertil ålder som behöver avsluta oönskade graviditeter gör det på ett ansvarfullt sätt. Vi ska komma ihåg att de flesta är trygga i det beslutet, säger RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros.

Källa: RFSU

Fakta och myter om abort kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar