Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

fredag 13 september 2013

Sex- och samlevnadsundervisningen i skolan

Igår hade SVT Debatt uppe om sex- och samlevnadsundervisningen i skolan och ett material som RFSU, tillsammans med flera andra erfarna aktörer, tagit fram. Tyvärr var Debatt lika dåligt och oorganiserat som vanligt. Vilda påhopp får stå oemotsagda och människor pratar i munnen på varandra. Hur som, på RFSU:s hemsida kan man bl.a. läsa:

"Sex- och samlevnadsundervisningen är viktig för ungas sexuella hälsa och sedan 1955 ett obligatoriskt ämne i Sveriges skolor. Sedan dess har ett antal olika läroplaner och kurs- och ämnesplaner styrt undervisningens innehåll. I de nya läroplanerna Lgr11 och Lgy11 har frågor om sexualitet, relationer och kön fått ett större och tydligare utrymme än tidigare.

Sex- och samlevnad är inget eget ämne, utan ska enligt läroplanen tas upp i ett flertal ämnen. På vilket sätt undervisningen sker är upp till varje skola att själva utforma. 

− Vi har försökt göra ett kortfattat material som på några få sidor beskriver hur rektorer och lärare kan organisera sexualundervisningen. Vi ger också förslag på vad man kan ta upp utifrån det som står i kurs- och ämnesplanerna i läroplanerna, säger Hans Olsson på RFSU."

Källa: RFSUInga kommentarer:

Skicka en kommentar