Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

fredag 18 februari 2011

Beslut i Socialnämnden om sprutbytesprogram

Nu börjar det verkligen brännas i sprutbytesfrågan i Stockholm. Igår ställde sig en majoritet av partierna i Socialnämnden bakom ett försök till sprutbytesprogram i stan. Även om beslutet i Socialnämnden bara är ett remissyttrande visar det dock hur partierna kommer att ställa sig inför det avgörande beslutet i kommunfullmäktige framöver.

Ett sprutbytesprogram är för mig en hälso- och socialpolitisk åtgärd för en utsatt grupp människor som dessutom samhället har att vinna på.

Läs gärna Mark Klambergs blogg som skriver många kloka saker om ett sprutbytesprogram. Även Miljö- och skärgårdslandstingsrådet Gustav Andersson har bloggat om gårdagens beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar