Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 30 augusti 2010

Sveriges nya hiv/aids-ambassadör - Anders Nordström

Regeringen utsåg förra veckan Anders Nordström (till vänster på bilden) som ny hiv/aids-ambassadör efter Lennarth Hjelmåker (till höger på bilden). Det var länge osäkert om regeringen skulle utse en efterträdare till Hjelmåker. Därför var det mycket glädjande när en efterträdare väl annonserades ut. Visserligen träffade jag biståndsminister Gunilla Carlsson nyligen och hon sa då att man skulle tillfråga Nordström, men inget är ju klart förrän det är klart.

Anders har verkligen en gedigen bakgrund och är en mycket kompetent person för jobbet. Han har bl.a. varit både biträdande och tillförordnad generaldirektör för WHO. Han har också varit chef för Sidas hälsosektion och exekutivdirektör för den Globala fonden mot aids, tbc och malaria.

Anders tillträder först på onsdag, men jag mejlade honom redan idag och välkomnade honom och sa att jag och Hiv-Sverige är mycket intresserade av att träffa honom så snart som möjligt för att berätta om vår organisation och om vilka frågor som vi driver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar