Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

tisdag 24 augusti 2010

Hälsoåtgärder för sprutnarkomaner i Göteborg

Den 18 augusti publicerade GP en debattartikel skriven av Karin Olsson, RFHL. Hon skriver att "det har ännu inte skett något större utbrott av hiv bland intravenösa missbrukare i Göteborg. Men det är en tidsfråga."

Vidare skriver hon att det "i de flesta länder i den industrialiserade världen delar man ut rena sprutor till injektionsmissbrukare under ordnade former för att stoppa infektionsspridning. Anledningen till att metoden är så utbredd är enkel: Den fungerar. Det har FN konstaterat, det har WHO och Internationella Röda Korset konstaterat liksom Socialstyrelsen och Sveriges riksdag." Så är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar