Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 22 augusti 2010

Egen majoritet för regeringen

Idag var det glädjande läsning i flera dagstidningar. Enligt en SIFO-undersökning som SVD har låtit göra så har regeringen egen majoritet.

SVD skriver att  "Allianspartierna stärker greppet om opinionen i SvD/Sifos tredje väljarbarometer i augusti. De borgerliga partierna har nu ett signifikant försprång på 7,6 procentenheter och stöds av 51,5 procent av väljarna. Jämfört med mätningen för en vecka sedan har stödet för alliansen ökat med 2,9 procentenheter. Försprånget gentemot oppositionen har ökat med 4 procentenheter".

Det vore ju fantastiskt om det höll i sig. Så klart skulle det innebära att vi behåller regeringsmakten, men också att  vi kan regera utan snack om huruvida SD skulle spela en roll eller inte om de nu skulle komma in i riksdan.

Och så vann Djurgården över Göteborg idag med 2-0. En bra dag helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar