Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 21 februari 2010

Presidentvalet i Ukraina

Igår drog Julia Tymosjenko tillbaka sitt överklagande av resultatet från presidentvalet den 7/2 då hon inte tror att det kommer att göra någon skillnad. På ett sätt kan jag förstår hennes frustration då det ryktades en del om köpta röster. Å andra sidan har folket talat och det måste man respektera.

Ukraina kommer utan tvekan att få det tufft närmaste åren, inklämda mellan Ryssland och EU. Om Viktor Janukovytj är rätt person att leda landet får vi se. Som jag läste någonstans så var den bra nyheten med valutgången att Tymosjenko inte vann och den dåliga nyheten att Janukovytj vann. Utan tvekan var folkets röst ett misstroendevotum mot Jusjtjenko, men jag tror inte att detta var det bästa sättet att visa det på för landets invånare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar