Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

onsdag 17 februari 2010

Presidentvalet i Ukraina inte avgjort än?

Julia Tymosjenko har uppenbarligen fått en domstol i Ukraina att undersöka huruvida det har förekommit valfusk eller inte. Jag som var på plats såg inte något valfusk i de vallokaler som jag observerade i Romny (nordöstra Ukraina). Däremot så hörde jag av flera Ukrainare att flera hade blivit erbjudna, och accepterat, att sälja sin röst till endera kandidaten för ett par hundra hryvnia, vilket är ungefär detsamma i svenska kronor.

Hur den här historien slutar återstår att se. OSSE har sagt att de är nöjda med valet. Nu är det upp till Ukraina själva att reda ut vad som har hänt och inte.

Läs mer här i DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar