Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 21 oktober 2013

Hiv - den medicinska utvecklingen har rusat ifrån rättstillämpningen med stormsteg

– Då risken för att föra viruset vidare är minimal hoppas jag att rättsväsendet snabbt tar till sig denna kunskap och att det omgående leder till vetenskapligt grundade riktlinjer för när åtal ska väckas i mål som rör hiv. Vi ska slippa se åtal mot personer som inte utsätter andra för fara eller utgör risk i brottsbalkens bemärkelse, menar RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros.

Läs mer på RFSU:
http://www.rfsu.se/sv/Om-RFSU/Press/Pressmeddelanden/2013/Hiv---den-medicinska-utvecklingen-har-rusat-ifran-rattstillampningen-med-stormsteg1/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar