Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

onsdag 7 april 2010

Katolska präster...

Bild: Reuters

Det går ju inte att låta bli att blogga om vad det är som händer inom katolska kyrkan. Man ska inte dra alla över en kam, men nu har det uppdagats så många övergrepp att det knappast är några enstaka fall det handlar om. Senast idag avslöjades det att den förre katolske biskopen i Trondheim har erkänt sexuella övergrepp. Visserligen för flera år sen, men so what?

På senaste tiden har man kunnat läsa om liknande övergrepp som har hänt i USA, Italien, Irland och Danmark. Samtidigt som jag skriver det här så görs det faktiskt ett reportage på TV4 nyheterna.

Vad är det som gör att dessa präster begår dessa brott? Jag länkade tidigare ikväll om detta på Facebook. En person föreslog då att det skulle bero på den gamla hederliga sexualdriften och celibattvånget. Jag tror inte att det är så enkelt. Jag vet dock inte vad det beror på. Men jag hoppas att man tar krafttag kring detta i katolska kyrkan. Det som har hänt och händer är inte bara oacceptabelt utan också genomvidrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar