Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 21 november 2013

UNAIDS nya rapport

Igår släppte UNAIDS sin nya statistik. Även om det går framåt finns det en del kvar att göra. Några saker att ta fasta på:

- utsatta grupper som MSM, sexarbetare, missbrukare och transpersoner får inte adekvat tillgång till nödvändiga åtgärder,
- mer uppmärksamhet och arbete för barn och människor över 50 år behövs, samt
- Mellanöstern och Nordafrika har fördubblat antalet nya hivinfektioner sen 2001.

Pressmeddelandet kan man läsa i länken nedan.

Källa: UNAIDS

//Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar