Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 21 november 2013

Stockholms sprutbytesverksamhet

Idag gjorde jag ett studiebesök på sprutbytesmottagningen som ligger vid S:t Görans sjukhus. En omdebatterad verksamhet som beskylls för att öka på missbruk och annat elände. För mig personligen fyller denna verksamhet en viktig funktion både för missbrukarna själva, men också för samhället i stort. För mig är detta inte narkotikapolitik utan en sund preventiv verksamhet.

Uppdraget för sprutbytet är:
- hantering av byten och återlämning av sprutor och kanyler,
- testning, vaccination och rådgivning samt smittspårning
- kommunikation om säkert injektionsbeteende och smittrisker
- kontaktskapande arena

Har du inte gjort ett studiebesök på mottagningen kan jag varmt rekommendera det. De tar emot studiebesök mellan kl 8-10 på morgnarna. Kontaktuppgifter finns i länk nedan.

Källor: Stockholms läns landsting, Karolinska sjukhuset, Vårdförbundet, SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar