Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 3 januari 2011

Inval till Idrottsnämnden i Stockholms stad

Så var man tillbaka efter en härlig julledighet som tillbringats med nära och kära. Idag fick jag bekräftat att jag blivit invald som ersättare i Idrottsnämnden i Stockholms stad. Det känns jättekul att ha fått sitt första förtroendeuppdrag inom Moderaterna. Något som jag har jobbat hårt för det senaste året. Desto roligare var det då jag inte kandiderade till kommunfullmäktige utan till landstingsfullmäktige i valet 2010. Det ska bli spännande och lärorikt att få följa nämndens arbete på nära håll.

Idrottsnämnden ansvarar för en hel del, nämligen:
  • Stadens bidragsstöd till föreningar, sammanslutningar och stipendieverksamhet.
  • Anordnande av fritidsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.
  • Förvaltning av stadens bad-, idrotts- och motionsanläggningar samt markområden.
  • Upplåtelse av skolidrotts- och gymnastikhallar utanför skolverksamhetstid
  • Ärenden om lokal lotteriverksamhet
  • Ärenden om nolltaxa och subventioner för upplåtelser av allmänna samlingslokaler och anläggningar för idrottsverksamhet.
  • Frågor rörande fiskevård inom stadens vatten samt camping och friluftsverksamhet.
Ordförande i Idrottsnämnden är duktiga Regina Kevius. Regina som efter valet blev utnämnd som Stadsbyggnads- och idrottsborgarråd. En bra mix då dessa frågor hör tätt samman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar