Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 1 juli 2010

Alliansens jämställdhetspolitik

Idag ger Hillevi Engström svar på tal i SVD angående kritiken mot Alliansens jämställdhetspolitik. Den har kritiserats för att vara felaktig och inte tillräcklig och till och med ett hot.

"Viktiga alliansreformer som införandet av jobbskatteavdraget och den förändrade sjukförsäkringen gynnar i allra högsta grad kvinnor, speciellt kvinnor i svaga grupper", skriver Hillevi. Dessutom så skriver hon vidare att "kvinnor tjänar, äger och bestämmer fortfarande mindre än vad män gör. Detta är ett stort samhällsproblem som måste åtgärdas på alla fronter".

Det konstiga i kråksvängen är att "problemet finns trots att Borgströms partikamrater inom Socialdemokratin har haft regeringsmakten under nästan hela efterkrigstiden".

Ja, ibland kanske man måste sopa rent framför sin egen dörr innan man kritiserar andra för något som man uppenbarligen själv har misslyckats så kapitalt med.

Hon avslutar artikeln med att säga att "Alliansen har satsat 400 miljoner per år på jämställdhetsåtgärder. Det är tio gånger så mycket som under socialdemokraternas föregående mandatperiod."

Mycket återstår tvivellöst, men vi kan inte ändra på alla orättvisa strukturer under bara en mandatperiod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar