Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

tisdag 1 december 2009

Sprutbyten i Stockholm

Idag gick Birgitta Rydberg (fp) ut med att Stockholm äntligen ska införa sprutbyten, om än på prov till en början för att sen utvärderas. Men det är ett bra steg på vägen. Sprutbyten är en hälso- och preventionsfråga och inget annat, anser jag. Icke att förglömma är att sprutbyten är en del av ett större sammanhang för att få kontakt med missbrukare och därmed också kunna motivera dem att sluta missbruka, inte minst genom att erbjuda dem avgiftningsplatser.

"Alternativen för sprutbytesprogram är nu något vi ska diskutera inom landstinget och tillsammans med Stockholms stad och övriga kommuner i länet. Min bedömning är att vi kommer att införa något slags försöksverksamhet med sprutbyten", aviserar Rydberg i ett pressmeddelande."

http://www.dn.se/sthlm/sprutbyte-pa-gang-i-stockholm-1.1005484

http://svt.se/2.33538/1.1794559/stockholm_redo_prova_sprutbyte?lid=senasteNytt_363721

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar