Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 13 december 2009

Sjukförsäkringsdebatten senaste tiden


(foto: Olle Sporrong)

Den senaste tiden har regeringen varit hårt ansatt på grund av sjukförsäkringsreglerna. Hur lätt är det inte att glömma hur det för inte så många år sen har sett ut, se tabell ovan. Och hur vänsterregeringen har använt sjukförsäkringen för att gömma arbetslösa.

Anna Dahlbergs ledare idag på Expressen var uppfriskande och behövlig. Där skriver hon bl.a. att "Alliansen har uppfyllt sitt löfte att radikalt minska det strukturella utanförskapet och avvärjt ett av de allvarligaste hoten mot vår framtida välfärd. Det är ekonomiskt rätt. Och det är mänskligt rätt. Den gamla politikens sjukstämpling av hundratusentals människor var ett cyniskt socialt experiment. Mängder av unga människor dömdes till ett liv som lusfattiga förtidspensionärer."

http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.1812445/anna-dahlberg-en-ytlig-debatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar