Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

onsdag 3 november 2010

Allmänna motionstiden

Så har den allmänna motionstiden avklarats. En tid där de folkvalda riksdagsledamöterna ska uttrycka sina åsikter om allt mellan himmel och jord. För Hiv-Sverige är detta en möjlighet att få upp hiv på agendan. Vi har ett antal sympatisörer i riksdagen från alla politiska partier som jag kommunicerar med och ger material om motioner som skulle vara viktiga för oss.

Denna motionstid  ledde därför till ett flertal motioner relaterade till hiv. Några som vi varit mer eller mindre direkt upphov till. Nedan återfinns de mest relevanta hivmotionerna:

Länder som nekar hiv/aids-smittade inresevisum av Jan R Andersson och Cecilie Tenby-Toftby (M).

Mänskliga rättigheter och hivpositiva av Börje Vestlund m.fl. (S).

World AIDS Day av Margareta Cederfelt (M).

Ökat anslag för hivpreventivt arbete av Hillevi Larsson och Börje Vestlund (S).

Spridningen av hiv av Hannah Bergstedt m.fl. (S).

Hivpositiva och Smittskyddslagen av Helena Lenader m.fl. (MP).

 Reserestriktioner för hivpositiva av Barbro Westerholm (FP).

Smittskyddslagen av Fredrick federley (C).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar