Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

lördag 21 november 2009

Demoniseringen av hivpositiva

Stigmatiseringen av hivpositiva sker än idag, tyvärr. Vi borde faktiskt veta bättre än så. Vi har ju kunskap om hur det smittar. Det är dags att ta tag i denna fråga i samhället med en bred informationskampanj. Att hivpositiva inte alltid berättar, där det är nödvändigt, är alla gånger inte så konstigt. Inte försvarbart, men likväl inte konstigt. Det visar sig inte minst i de rättegångar där hivpositiva är inblandade.

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article6155470.ab

Jag kan rekommendera Anna-Maria Sörbergs bok "Det sjuka" som beskriver en del av problematiken bakom varför hivpositiva berättar eller inte och vilka följder det får.

http://www.bokforlagetatlas.se/index.php?sid=2&pid=16&showtitle=415

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar