Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

onsdag 4 december 2013

Mobilanvändande under bilkörning

I söndags trädde den nya bestämmelsen i trafikförordningen i kraft som innebär att man bland annat inte får sms:a eller prata i mobiltelefon så att det inverkar menligt på bilkörandet.

Nu har en av de första bilisterna stoppats enligt den nya trafikförordningen. Det ska bli spännande att se vad som kommer att hända. Tydligen har många ansett att den nya lagen är luddigt utformad. Personligen tycker jag att det är en bra lagändring då många bilister faktiskt utsätter båda sig själva och andra för fara när man fipplar med mobilen under bilkörning. Om man nu nödvändigtvis ska prata i mobil när man kör, vilket jag på ett sätt kan förstå att folk gör av olika skäl, så använd handsfree. Då har man åtminstone händerna fria och kan använda dem till att styra och växla.

Källa: DN, NT, Teknikens värld, Transportstyrelsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar