Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

onsdag 28 november 2012

Idrottsbolag får avslag om polisnota

"AIK och Djurgården får avslag på sin överklagan angående de så kallade polisnotorna. Kammarrätten gick på samma linje som förvaltningsrätten, vilket betyder det inte finns någon laglig möjlighet att undanta idrottsaktiebolag från att betala ersättning till polisen i samband med matcher."

Ett fel beslut anser jag då det kommer drabba berörda klubbar och deras verksamhet mycket hårt. Min undran blir vilka fler som egentligen ska behöva betala för polisbevakningen på olika arrangemang? Detta är en samhällstjänst som betalas gemensamt av skattebetalarna och som så bör förbli. Något som även regeringens utredare i frågan, Björn Eriksson, kommer fram till i sin utredning. Här kan man läsa hans utredning - "Brott och ordningsstörningar vid idrottsarrangemang". Där finns det även diverse annat matnyttigt i frågan.

Här, här, här, här, och här kan man läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar