Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

tisdag 5 oktober 2010

Makthavaröl med Schlingmann

Ikväll gästade Per Schlingmann Maktahavaröl på Pressklubben. Schlingmann är partisekreterare ytterligare sex dagar och sen tar Fia Arkelsten över. Så klart fick han en del frågor om utnämningen av de nya statsråden som presenterades idag och andra framtidsfrågor. Han ville inte kommentera det mer än att han sa att det kommer att ge sig inom kort. Och vad han själv ska göra vet ingen än. Möjligen blir han statssekreterare i statsrådsberedningen.

Det som däremot blev en intressant diskussion var om valrörelsen. Inte minst diskuterades det om det 20 % underläge som Moderaterna hade i opinionssiffrorna 2008. En av orsakerna trodde Schlingmann berodde på Socialdemokraternas samarbete med Vänsterpartiet. En inte alltför vild gissning. Dessutom kunde man se rätt klart att rödgrönas opinionssiffror dalade efter att de presenterade deras skuggbudget i våras. Han berömde också Mona Sahlin för att vara en duktig politiker, vilket hon är. Problemet är bara att deras politik tillhör en svunnen tid och inte är anpassad efter ett modernt tjänstesamhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar