Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

måndag 25 januari 2010

Presidentvalet i Ukraina


Sent omsider kommer här ett kort inlägg från presidentvalet i Ukraina 17 januari. 1-2 gånger om året observerar jag val världen över för Sida och OSSE (Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa). Den här gången gick turen till Ukraina och deras presidentval. Som vanligt samlas man i respektive huvudstad innan man ger sig ut i fält till det område som man ska observera. Mitt område blev Uzhgorod i västra Ukraina, nära gränsen mot Slovakien.

Utgången av valet stod mellan Victor Janukovytj och Julia Tymosjenko. Som väntat fick ingen av kandidaterna minst 50 procent som behövdes. Den sittande presidenten Viktor Jusjtjenko fick bara knappt 6 procent av rösterna. Ett klart misstroendevotum mot honom och hans politik som inte alls har lyckats med det han utlovade när han vann den orangea revolutionen 2004.

I valet mellan Janukovytj och Tymosjenko tror jag det minst dåliga är Tymosjenko. Inte minst för att Janukovytj har starka band till Ryssland. Det skulle i så fall betyda ett avsteg från det närmande som landet har gjort mot EU.

Omval kommer att bli 7 februari. Jag kommer att finnas på plats även då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar