Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

tisdag 29 mars 2011

Landskamp på Råsunda

Ikväll var det landskamp på Råsunda mellan Sverige och Moldavien. Ett motståndarland som jag faktiskt varit i tre gånger som valobservatör, senast i november 2010. Det var faktiskt min första landskamp i fotboll som jag gick på. Råsunda har jag däremot varit på förut för att se Allsvensk fotboll. Runt 25 000 hade kommit för att se Sverige ta tre poäng i EM-kvalet. Det svenska laget imponerade knappast. Det såg nervöst och tillknäppt ut. Även om vi ägde bollen under större delen av matchen lyckades vi bara vinna med 2-1. Vi hade gott och väl kunnat göra åtminstone ett mål till på straff. En straff som Zlatan tyvärr inte slog speciellt bra varför Moldaviens målvakt kunde rädda den. Nåja, vi vann i alla fall och det är huvudsaken. Nu klättrade vi upp på andra plats i tabellen, dessutom med två matcher mindre spelade än Ungern. Det vore kul om vi gick hela vägen och det vore kul att vara på plats när EM 2012 spelas i Polen/Ukraina.

Mer om kvällens match kan man läsa om här.

torsdag 24 mars 2011

Nationell samordning för att motverka idrottsrelaterat våld

Idag utsåg regeringen landshövding Per Unckel till nationell samordnare för att motverka brottslighet i samband med idrottsarrangemang.

"Regeringen har mot denna bakgrund gett Per Unckel i uppdrag att löpande lämna förslag på hur brottslighet i samband med idrottsarrangemang kan motverkas. Han ska också arbeta för en förbättrad samverkan mellan berörda myndigheter och organisationer på central, regional och lokal nivå. Han ska vidare medverka till att ansvarsfördelningen mellan berörda parter klarläggs och verka för att en likformig modell för informationsutbyte tas fram."

- Många aktörer inom idrotten har efterfrågat en nationell samordnare. Jag är därför mycket nöjd med att Per Unckel tar sig an uppdraget att fortsätta det arbete han inlett på regional nivå, säger idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Mer går att läsa i DN.

måndag 21 mars 2011

Årsmöte med Brommamoderaterna

I kväll var det årsmöte med Brommamoderaterna. Vid förra årsmötet blev jag invald i styrelsen och i kväll blev jag vald som vice ordförande. Ett kul uppdrag som jag tackar för att ha fått förtroende för. Som ny ordförande valdes duktiga Marie Valleé som har lång erfarenhet inom Moderaterna. Det innebar att Per Hagwall avgick. Per som jag tycker har gjort ett bra jobb och som har en stor kompetens och kunskap.

Efter årsmötet gästtalade finansborgarrådet Sten Nordin. Sten pratade bl.a. om vikten av att vi inte slår oss till ro utan att vi ständigt försöker utveckla Moderaterna till att fortsätta vara ett lyhört och modernt parti.

Första dagen som pr-konsult på Geelmuyden.Kiese

Idag var min första dag på Geelmuyden.Kiese. Där kommer jag att jobba som pr-konsult med huvudinriktning på healthcare. Ett jobb som jag tror kommer bli superskoj och givande, men säkert tufft emellanåt. Så klart var det mycket korvstoppning idag, och det kommer det bli framöver. Inte så konstigt då det är en hel del att sätta sig in i.

torsdag 10 mars 2011

Avskedsmingel på Hiv-Sverige

I eftermiddags var det avskedsmingel för mig på mitt jobb. Efter drygt 10 år som ombudsman på Hiv-Sverige så är det dags för mig att hitta nya utmaningar i (arbets)livet. Det har varit många givande och roliga år och jag har verkligen haft förmånen att uppleva mycket, se många platser och lära känna många trevliga och kompetenta människor världen över. Att summera det hela gör sig helt enkelt inte. I morgon åker jag och min flickvän till Thailand för en veckas härlig avkoppling och den 21 mars börjar jag jobba som pr-konsult på Geelmuyden.Kiese. Ett jobb som jag ser enormt mycket fram emot.

torsdag 3 mars 2011

Bromma sporthall

Idag var det på nyheterna om att Bromma sporthall ska rivas för att ge plats åt bostäder. Markägaren, Granen fastighetsutveckling, har sagt upp avtalet med Stockholm stad. På Regina Kevius hemsida kan man läsa att:

"Nu pågår förhandlingar mellan Idrottsförvaltningen/Fastighetskontoret och Granen fastighetsutveckling AB för nya placeringar av samtliga 7 idrottsplaner, varav flertalet av dessa önskar Stockholm stad placera i Bromma/Västerort. Detta för att bland annat Korpen Stockholm ska kunna driva sin verksamhet även i fortsättningen."

Vård till papperslösa

Idag har regeringen slutit en ramöverenskommelse med Miljöpartiet om den framtida migrationspolitiken. I Riksdag & Departement kan man bl.a. läsa:

"Exakt hur de nya och generösare reglerna kommer att utformas blir klart i ett senare skede; i maj kommer en utredning i frågan. Men redan nu står det klart att syftet med överenskommelsen är att göra Sverige till ett öppnare land och att villkoren för dem som vistas i Sverige illegalt ska bli bättre.

I dag råder stor oklarhet om papperslösa personer (alltså utländska medborgare som har fått ett avvisningsbeslut men i stället för att lämna Sverige väljer att gå under jorden) ska ha rätt till sjukvård eller om deras barn ska ha rätt att gå i skolan. Ofta fattas de slutgiltiga besluten ute i enskilda landsting eller på enskilda skolor, vilket har ansetts otillfredsställande ur ett rättssäkerhetsperspektiv."

Jag tycker det är en stor framgång att denna grupp ska få tillgång till vård och behandling i framtiden. Dilemmat är att de är här "illegalt" och ska därför, enligt många, inte ha några rättigheter alls. Personligen tycker jag att det är ett rätt cyniskt sätt att se på människor. De finns trots allt i Sverige och då har vi skyldighet att hjälpa dem anser jag. I det stora hela är det inga stora kostnader det handlar om. I bl.a. Norge, Spanien och Frankrike har papperslösa tillgång till vård och behandling på samma villkor som deras medborgare har och det har inte blivit någon massinvandring bara på grund av det.

Mer om papperslösa kan man läsa om här , här, här, här och här.

Artiklar om dagens beslut kan man läsa mer om i SVD, DN, Expressen, SR och i Kent Perssons blogg.

Även på PICUMs (the Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants) hemsida finns mycket matnyttigt att läsa om papperslösa personer.

onsdag 2 mars 2011

Politiska klubben


Ikväll var det dags för Politiska klubben igen. Ett arrangemang initierat av S:t Göransmoderaterna där vi träffas för att äta gott och prata om allt mellan himmel och jord - även om det mest blir fokus på aktuella politiska händelser.

tisdag 1 mars 2011

Ytterligare förtydligande av idrottsborgarrådet

Idag kom ytterligare ett förtydligande av Regina Kevius och Idrottsnämnden angående gårdagens inslag i ABC-nytt. Nedan återfinns det som hon skrev på hennes blogg.

"Stockholms idrottsnämnd har idag driftansvar för 51 stycken sim- och idrottshallar. Av dessa avser idrottsnämnden att under 2011 upphandla driften av fyra anläggningar. Anledningen till att vi föreslår upphandlingar är därför att vi tror att vi genom en större mångfald av aktörer får fler idéer om hur verksamheten i Stockholms sim- och idrottshallar kan utvecklas, vilket ger en bättre verksamhet för alla de stockholmare som regelbundet besöker våra hallar.

Under förra mandatperioden prövades upphandling av fyra anläggningar, men dessa upphandlingar avbröts. Det främsta skälet till detta var att de anbud som kom in låg över gällande referensbudget. Det skulle med andra ord ha kostat för mycket att överlåta driften till andra utförare, vilket inte vore önskvärt. Avsikten med upphandlingar är att de ska åstadkomma en större mångfald, utan att medföra ökade kostnader för stockholmarna.

För att vi ska lyckas bättre med upphandlingar framöver har vi startat ett branschråd för att i samtal med fristående aktörer komma fram till välfungerande underlag för upphandling. I branschrådet ingår representanter från Medley och ACTIC (dessa är båda företag inom bad- och motionsanläggningar), Friskvårdsföretagens branschorganisation samt Svenska simförbundet som representerar simsporten och dess föreningar. Tillsammans diskuterar vi hur upphandlingar ska genomföras på bästa sätt. Detta har skapat ett bra samarbetsklimat mellan idrottsförvaltning och aktörer vilket krävs för att öka kvaliteten för stockholmarna och ta tillvara på marknadens kompetens."