Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

torsdag 30 september 2010

Eftervalskampanj

Idag presenterade Moderaterna och partisekreterare Per Schlingmann en eftervalskampanj där man tackade väljarna för deras stöd. "Vi sätter jobben först och vi fortsätter att ta ansvar för den ekonomiska återhämtningen", var budskapet. Samtidigt uppmanade man folk till att bli medlemmar i Moderaterna och vara med för att ta ansvar för Sverige.

Bli medlem genom att klicka här!

Färdigräknat i valkrets 2

Så var alla rösterna äntligen räknade i min valkrets - valkrets 2. Jag lyckades få 47 kryss till slut. En liten, men naggande god, siffra. Av de 148 kandidater som fick kryss i min valkrets så hamnade jag till slut på en 24:e plats. Helt ok för att vara min första kandidering tycker jag. Nu är det bara att satsa vidare till nästa val.

Sen vet jag att det finns några spridda röster i andra valkretsar också, men det blir egentligen bara som lök på laxen och har ingen större betydelse.

Ps. Det blev 18 till röster i andra valkretsar efter att ha räknat dem idag (1/10).

onsdag 29 september 2010

SD eller inte...

Efter valet har väldigt mycket handlat om SD hit och SD dit. Alliansen vann ju för sjutton, även om vi "bara" kan bilda en minoritetsregering. Något som ju för all del har varit vanligt sen enkammarriksdagens införande 1971. Idag kunde man dessutom läsa i SVD att i den SIFO-undersökning som man beställt tycker 53 % av svenska folket att Alliansen gör rätt i att regera i minoritet. Personligen tycker jag det vore konstigt med någon annan lösning. Det är inget fel i att finna breda enskilda politiska lösningar, men därifrån till att öppna upp för statsrådsposter till oppositionen vore otänkbart.

tisdag 28 september 2010

Räkningen av landstingsrösterna

Äntligen har så personkryssen för landstinget börjat räknas av valmyndigheten. Fram till idag har 31 av 86 valdistrikt blivit räknade i valkrets 2 (Bromma-Kungsholmen). Än så länge ligger jag på 23:e plats av de 98 som fått kryss över huvudtaget med mina 14 kryss. Det kanske inte låter så många, vilket det givetvis inte är, men med den blygsamma tradition av att personkryssa så ligger jag rätt bra till ändå. Det kommer inte räcka för att komma in i landstinget för då behöver man få minst 5 % av partiets röster, personrösterna ska vara minst 100 till antalet samt att partiet har fått mandat som man kan ta i anspråk.

Fortsättning följer de närmaste dagarna och förhoppningsvis blir det fler personkryss för mig.

lördag 18 september 2010

5 skäl att rösta på Moderaterna

5 skäl att rösta på moderaterna:

Du kan lita på Anders Borg
Anders Borg kompromissar inte med ansvaret för Sveriges ekonomi. Vi värnar ordning och reda i de offentliga finanserna och säger nej till vänsterpartiernas stora ofinansierade utgifter.

Bara ett arbetarparti kan fixa jobben
Moderaterna har en samlad politik för fler jobb. Vi vill se fortsatta skattelättnader för låg- och medelinkomsttagare om det finns ekonomiskt utrymme. Dessutom vill vi behålla Rut och Rot, satsa på lärlingsjobb till unga och halvera restaurangmomsen.

Alla skolor ska ha MVG
Alla elever ska få bästa tänkbara start i livet. Vi vill arbeta vidare för en skola och utbildning i världsklass genom tydligare mål, nationella prov och betyg från årskurs sex.

Trygghet är mer än fler poliser
Sverige behöver en politik som både angriper brottslighetens orsaker och reagerar med kraft när det begås brott. Vi vill se tidigare insatser mot ungdomsbrottslighet, fler poliser och skärpta straff för återfallsbrott.

Vi tar ansvar för Sverige
Under en svår finanskris har vi tagit ansvar för Sverige. Alliansen är enad och har presenterat ett gemensamt valmanifest inför nästa mandatperiod. Mot oss står en splittrad opposition utan jobbpolitik och helt saknar gemensamma svar på många viktiga områden.

onsdag 15 september 2010

Affischer upp, ner och upp igen...

Att synen ovan har varit vanlig denna valrörelse är tråkigt. Dessvärre är det inget parti som har varit förskonat. Personligen tycker jag att det är ett visst hån mot demokratin då det inte är enstaka affischer som är nedrivna utan det har skett systematiskt.

Oväntat besök - dock inte av Gevalia

Idag blev jag glatt överraskat av att supertrevliga Olle och Inger besökte mig på Brommaplan. Olle som var VD på Svensk Pantbelåning när jag jobbade extra där under studietiden. Att jag blev så överraskad beror till största del på att de numera bor på Västkusten sen ett par år tillbaka. Här är de flankerade av biståndsminister Gunilla Carlsson som kom till vår valstuga på inbjudan av mig. Gunilla har verkligen gjort ett jättebra jobb och tagit ett nappatag i Sida och den svenska biståndspolitiken.

Även finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter Svärd (i mitten nedan) tog sig tid att komma till oss och möta väljarna i Bromma vilket var kul och uppskattat.

Min landstingskandidatur

 Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag nu söker förtroendeuppdrag inom Moderaterna. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle.

Jag är 41 år och uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Efter avslutade studier flyttade jag till Stockholm där jag har bott i drygt 10 år.

Jag jobbar sen flera år som verksamhetsansvarig och ombudsman i en hivorganisation. Det innebär att jag ansvarar för den dagliga verksamheten på kontoret, samtidigt som jag driver olika frågor för människor som lever med hiv – lokalt, regionalt och nationellt. Till viss del sker arbetet internationellt. Bl.a. sitter jag med i en rådgivande grupp till EU-Kommissionen. Jag har även deltagit som expert i flera svenska delegationer till högnivåmöten i FN:s generalförsamling. I mitt jobb har jag initierat ett tvärpolitiskt nätverk i riksdagen med ledamöter från socialutskottet. Detta innebär att jag genom åren har samlat på mig erfarenhet och kunskap i en mängd olika frågor. Dessutom har jag skaffat mig ett brett nätverk bland politiker, myndigheter och frivilligorganisationer.

Inför valet 2006 levde ca 1,4 miljoner människor på en s.k. medborgarlön (som Hans Zetterberg har beskrivit). För att sörja för en god vård, skola och omsorg anser jag att en mindre andel av befolkningen bör leva på olika bidragsformer och en större andel behöver in i arbete.

Jag tror på valfrihet i vården och en modern kollektivtrafik. Ett sätt att åstadkomma detta är genom spårbunden trafik. Det är dessutom ett miljövänligt alternativ. Och givetvis ska Förbifart Stockholm byggas.
Stockholm är ett viktigt nav i Sverige och i vår närregion. Därför är det viktigt att landstinget fortsätter det arbete som görs via Internationella kontoret.

Hjälp Moderaterna till valseger – ge 5 minuter du också på www.5minuter.nu!

måndag 13 september 2010

Det tuffar på i Bromma

Idag var det fullt ös i vår valstuga med besök av riksdagsledamöterna Fia Arkelsten och Gustav Blix, landstingsråd Lars Joakim Lundqvist samt europaparlamentariker Anna Maria Corrazza Bildt. Det är kul och viktigt med besök från våra folkvalda. Det drar folk och många stannar och tar sig en pratstund.

Strippfesten i Järna

Just precis som jag kollat igenom lite olika sociala medier och skulle stänga av datorn för dagen såg jag ett inlägg om Vänsterpartiets familjefest igår söndag. Där hade man nämligen bestämt sig för att piffa till festen med en strippa, enligt Aftonbladet. Något som fick ett antal människor att gå. Personligen lägger jag inga värderingar i om folk vill strippa för pengar eller för att man brinner politiskt för något - vilket av alternativen det var framgick inte av artikeln.

Det roliga  med det hela var de konstiga förslag och grepp som de rödgröna har tagit till under denna valrörelse. Förutom detta har de kommit med förslag om butlers i t-banan, bröstpumpar och clowner i äldrevården. Ha, ha, ha ja vissa säger att denna valrörelse har varit riktigt tråkig. Jag håller inte med, det här är ju underhållning på hög nivå värd vilken turnerande cirkus som helst.

Helgens kampanjande med Öppna Moderater

I fredags och lördags kväll var jag ute och kampanjade med Öppna Moderater. Ett trevligt gäng som jag har lärt känna det senaste året sen jag blev aktiv inom Moderaterna. Att kampanja på kvällen var en ny och intressant upplevelse. På fredagen höll vi oss på Södermalm. Vi var runt på ett flertal gayställen. Överlag bemöttes vi av glada tillrop och stöd för vår politik. Men vid några tillfällen bemöttes vi med glåpord och blev rent ut kallade för nazister. Att människor har olika politiska ställning och åsikter respekterar jag fullt ut, men jag skulle personligen aldrig kalla någon politiskt oliktänkande för något liknande.
På lördagen bestämde vi oss för att kampanja nere i city. Där var det en annan och mycket positivare stämning bland dem vi mötte. Även om vi i huvudsak bara delade ut tablettaskar med Moderat reklam på så kändes det som att det gav resultat av att befinna sig på gatorna med våra gula jackor. Flera var nyfikna och ville komma fram och prata om deras vardag och om vår politik.

tisdag 7 september 2010

Reinfeldt bäst enligt retorikexperten

Igår kväll var det skoldebatt i SVT med de 7 partiledarna från Alliansen och de rödgröna. Än en gång fick statsministern ett mycket gott betyg, till och med högst av alla. Experten Barbro Fällman säger i en intervju i Expressen att:
– Han gör väldigt bra ifrån sig i såna här typer av debatter. Han har fördelar att han är lugn och visar på statsmannapondus. Dessutom tar han upp personliga exempel från när han själv gick i skolan.

Missade du programmet kan du se det i efterhand här.

SKOP efter SKOP efter SKOP...

Idag kom ytterligare en mätning från SKOP. Denna gång beställd av DN. Även om valet avgörs den 19 september så ser det förbaskat bra ut. Jag såg dessutom på Rapport att Moderaterna vinner allt fler väljare i storstäderna. Förhoppningsvis kan vi vinna tillbaka Göteborg efter 16 års (s)tyre.

"De borgerliga partierna får egen majoritet, även om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Med 49,7 procent blir de fyra borgerliga partierna större än de rödgröna och SD tillsammans."

söndag 5 september 2010

Besöken i Brommmoderaternas valstuga fortsätter

Besöken i vår valstuga på Brommaplan fortsätter. Igår lördag var riksdagsledamot Marianne Watz (ovan) på besök och idag var riksdagskandidat Maria Abrahamsson (nedan) hos oss. Dessutom var Kristina Alvendal åter hos oss idag på förmiddan.

lördag 4 september 2010

Demoskop och Alliansledning

"Mona Sahlin slår nytt bottenrekord Expressen/Demoskops första septembermätning.Samtidigt går de mindre partierna i alliansen framåt och säkrar egen majoritet för Fredrik Reinfeldt."

Det ser onekligen bra ut, men vi kämpar på för att få fortsatt förtroende hos väljarna.

Frihandelsminister Ewa Björling på Brommaplan

Igår var frihandelsminister Ewa Björling hos oss på Brommaplan. Hon är verkligen toppen, och alltid med ett leende på läpparna. Jag känner henne sen tiden hon var ordförande i det Nationella Hivrådet. Hon hann tyvärr inte göra så mycket i Hivrådet, men hon har en stor kunskap och intresse av hivfrågor.

torsdag 2 september 2010

Kvällens utfrågning av Reinfeldt i SVT

I Expressen kunde man efter utfrågningen läsa att "retorikexperten Barbro Fällman ger Fredrik Reinfeldt väl godkänt i betyg efter kvällens utfrågning.
- Han var lugn, trovärdig och hetsade inte upp sig trots att frågorna i bland var fåniga, säger hon."

Instämmer helt och hållet. Och debaclet med överläkaren som var med som exempel i utfrågningen lär fortsätta. SVT missade tydligen att han har förgreningar in i Socialdemokratin. Plumpt och klantigt!

Borgarråd Joakim Larsson på besök i valstugan på Brommaplan

Idag kom borgarrådet Joakim Larsson förbi efter inbjudan av mig som vice valledare. Kul när borgarråden och andra "höjdare" i Moderaterna tar sig tid att komma förbi. Det visar på en ödmjuk inställning och ett stort engagemang tycker jag.

En annan mycket inspirerande och kul sak idag var när en person som tidigare besökt valstugan kom tillbaks och tackade för bra diskussioner och trevligt bemötande och sa att han skulle lägga en röst på mig.