Om mig

Mitt foto
Demokrati för mig är engagemang och det är en stor anledning till att jag är aktiv i Moderaterna, så klart också för att jag delar många av Moderaternas värderingar. Jag vill bidra till ett än bättre samhälle. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Uppsala där jag även har studerat på universitetet och tagit en fil. kand. med samhällsgeografi som huvudämne och u-landskunskap som biämne. Jag bor nu för tiden i Bromma med min familj. Att det står så mycket om hiv på min blogg är för att jag under dryga 10 år har jobbat med hivprevention. Sen augusti 2013 jobbar jag som sexualpolitiskt sakkunnig på RFSU. Jag har f.n. förtroendeuppdrag i Idrottsnämnden i Stockholm stad och har tidigare varit ordförande i Brommamoderaterna. Jag sitter även i styrelsen för Let's talk HIV. Jag tror på människans förmåga att göra egna val, oavsett vad det gäller här i livet. Allt jag skriver på min blogg är mina privata åsikter.

söndag 30 maj 2010

De rödgröna och skatter

Häromdan kunde man läsa en debattartikel i SVD av Sven-Olof Lodin, professor i finansrätt.

Han skriver bl.a. att "de rödgrönas budgetförslag innebär en höjning av världens redan högsta skatt på arbete och långt högre marginalskatter än i något annat land. Avskaffandet av fjärde steget i jobbskatteavdraget innebär höjd skatt för cirka 3 miljoner människor. I högskattekommuner blir marginalskatten över 60 procent. De rödgröna har därmed fjärmat sig långt från skattereformen 1991, då marginalskatten begränsades till 50 procent. När det gäller fastighetsskatten går det inte att sätta likhetstecken mellan en högt taxerad fastighet och stark betalningsförmåga. Särskilt kännbar blir beskattningen om planerna på en förmögenhetsskatt blir verklighet. De rödgrönas budgetförslag slår in på fel väg. Vi behöver inte mera skatter, vi behöver mera arbete."

Vad tänker de rödgröna på egentligen? Det vore intressant att veta. Å andra sidan får de gärna hållas, det kommer vi att vinna valet på.

lördag 29 maj 2010

Elitloppskampanj i Sundbyberg

På bild bl.a. Maria Hagbom och  Erica Lejonroos.

Idag var det dags för ännu en kampanj, nu i Sundbybergs centrum. Det var i samband med att Elitloppet gick av stapeln. Det var mycket folk i omlopp och så klart ska man passa på att dela ut material då. Det gick åt en himla massa pennor och test av Alliansens Stockholmspolitik. Många glada människor passerade och vi som deltog höll ett gott humör trots att det regnade större delen av tiden.

Barbeque med Söderortsmoderaterna


I onsdags kväll, 26 maj, var det barbeque med Söderortsmoderaterna. En mycket trevlig tillställning där statsministerna kom och höll ett bra och inspirerande tal. Att han skulle dyka upp hade jag ingen aning om. Desto roligare blev ju överraskningen att han kom.

Kampanj vid Brommaplan

På bild Per Hagwall, Marie Vallée och Maria Hagbom.

I måndags, 24 maj, var det kampanj och flygbladsutdelning med Brommamoderaterna vid Brommaplan. Vi var flera som dök upp och delade ut flygblad om att "Rädda gröna linjen". Inte för att den ska läggas ner, utan för att oppositionen vill sno var tredje tåg från gröna linjen och avleda dem till Karolinska. Något som skulle innebära en ökad trängsel och mindre tunnelbanetåg för en redan belastad grön linje.

torsdag 6 maj 2010

Nu vinner vi valet

Idag var det mycket glädjande läsning i Expressen. Demoskops nya mätning visar att Alliansen är ikapp och förbi vänsterexperimentet. Det kan ju bara förklaras av att ju mer oppositionen berättar om deras politik, ju mer förlorar de i stöd av svenska folket som inser hur dålig den är. Nu kör vi på så det ryker!

- Vi har granskat resultatet före och efter de rödgrönas presentation av budgetalternativet. Före var det alltjämt ledning för oppositionen, men efter gällde det omvända förhållandet, konstaterar Demoskops vd Anders Lindholm. Slutsatsen är att väljarna gör tummen ned för de rödgrönas budget.

Stort stöd för RUT

Idag kunde man läsa i SVD att det finns ett stort stöd för RUT bland stockholmarna. Ett bra stöd för Moderaternas linje. Frågan var tydligen så viktig att den till och med som enskild fråga kan avgöra vad folk röstar på. Allt enligt en undersökning från Almega.

"En klar majoritet av väljarna i Stockholms län är positiv till RUT-avdraget. Mer än hälften uppger att frågan har betydelse för deras partival. Det finns också ett glapp mellan flera partier och deras väljare, vilket kan påverka höstens val."

"Den positiva bild som människor har av RUT kan nog också förklaras av andra faktorer. Svartjobben minskar. Personer som många gånger har en svag ställning på arbetsmarknaden kan få riktiga jobb. De kan gå till en seriös arbetsgivare som betalar skatt, har kollektivavtal och ordentliga försäkringar."

Samtalskampanj med Brommamoderaterna

På bild: Siv, Lou Lou, Maria, Jenny och Per

Ikväll var det samtalskampanj med Brommamoderaterna. Det var min första kampanj av det här slaget. På det stora hela gick det bra. Vi hade flera bra diskussioner, men också en del personer som tydligt visade sin negativa inställning. Det är bara att respektera och gå vidare.

Efterår hade vi ett bra styrelsemöte där vi planerade resten av vårens kampanjer.

onsdag 5 maj 2010

Handsken är kastad

Bra initiativ av Alliansen. Vi ska visa att vi har en bättre och mer hållbar politik än vänsterexperimentet.

De fyra borgerliga regeringspartierna utmanar de rödgröna oppositionspartierna till debatter över hela Sverige. Den borgerliga laguppställningen är klar, enligt ett brev som partisekreterarna hos regeringspartierna skickar till sina motparter hos Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

"Vi har 22 statsråd och vill nu möta era ansvariga, område för område, och diskutera viktiga vägval för Sverige", skriver Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann, Folkpartiets Erik Ullenhag, Kristdemokraternas Lennart Sjögren och Centerns Anders Flanking i brevet.

Litauen stoppar Pridefestival

EU-minister Birgitta Ohlsson engagerar sig i HBT-personers rättigheter vilket är bra.

Ohlsson som är på väg till Litauen och som ska invigningstala skriver i ett pressmeddelande:
"Den svenska regeringens position är glasklar: HBT-personers mänskliga rättigheter får inte kränkas inom EU. Unionen ska vara en vakthund för mänskliga rättigheter".

"Respekten för de mänskliga rättigheterna är en förutsättning för medlemskap i unionen. EU:s medlemsstater måste leva som vi lär. Främlingsfientliga får demonstrera i centrala Vilnius men HBT-personer hindras av domstol. Det är oacceptabelt att det sker i ett EU-land år 2010", heter det vidare.

Morgonkampanj på Brommaplan


Imorse var det kampanj på Brommaplan. Från Brommamoderaterna var det jag, Maria Hagbom och Marie Vallée (på bild). Förutom oss var det också personer där irån de andra allianspartierna. Den här veckan är en koncentrerad kampanjvecka i samband med att partiledarna från Alliansen är på tågturné. Imorrn bitti är det dags igen.

EU HIV/AIDS Civil Society Forum

Igår var det möte med EU-Kommissionens HIV/AIDS Civil Society Forum. Ett rådgivande nätverk som jag haft förmånen att få vara en del av har i 4 år nu. Att EU-Kommissionen tar denna fråga på största allvar är bra. De har dessutom nyligen antagit en ny handlingsplan 2009-2013.

Förutom denna plan diskuterade vi bl.a. de inrese- och boenderestriktioner som finns för hivpositiva världen över. En åtgärd som både är onödig och djupt orättvis och som dessutom skapar ett ökat stigma mot den här gruppen. Förra året tog äntligen USA bort sina restriktioner och i år har Kina meddelat att man ska göra detsamma, även om det är lite oklart i dagsläget.

På mötena uppdaterar vi också varandra om vad nuvarande och kommande ordförandeskap i EU har hiv på agendan eller ej. Dessvärre är det ganska tunt med det. Trots den handlingsplan som Kommissionen har. Det ordförandeskap som senast tog frågan på allvar var det tyska och som också hade en ministerkonferens i Bremen där jag deltog. Representerade Sverige på den konferensen gjorde Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson.

Hur som så är dessa möten otroligt viktiga att de arrangeras och att kunna delta i. Mötena är en bra möjlighet att få information som man inte skulle ha fått annars. Och så klart att kunna dela med sig av den information man själv har om den svenska situationen

Förföljelsen av Bo Bladholm av ABC-nytt

Idag har ABC-nytt haft som huvudinslag huruvida Bo Bladholm (Stockholms kommunfullmäktiges ordförande) verkligen bor i Stockholm eller ej. Om så är fallet eller inte har jag ingen aning om. Jag bara känner att det är lite väl mycket att man stalkar honom under en längre tid (en  hel månad) för att sätta åt honom. Rätt ska givetvis vara rätt, men det känns som att de vill sätta åt honom till vilket pris som helst.